söndag, februari 22, 2009

Helgen som var


Då är ännu en helg slut, de går alltid så rasande fort. Jag har jobbat både igår och idag men ändå hunnit med en del hemma. Kört några maskiner tvätt, samlat ihop en hel del tavlor som vi ska sälja på auktion eftersom vi ska göra om här hemma och då inte kommer att ha plats för dem, suttit i favoritsoffan och läst inredningsböcker (letar efter inspiration och nya ideér!!) och scrappat klart en stjärnbok till min man som han ska ha på jobbet som en påminnelse om oss här hemma! Jag har precis försökt fotografera boken men bilderna blir urusla eftersom det är så mörkt. Ska försöka komma hem i tid från jobbet i veckan så att jag hinner fota albumet innan ljuset försvinner. Jag hoppas de blir bra så att jag kan lägga upp dem här i min blogg.

I helgen har det kommit en hel del snö (ja, för att vara i Skåne, alltså!) men den har också hunnit smälta bort. När Y (hunden) och jag var ute på promenad lät det som om vi vadade fram i vatten! Innan snön försvann hann jag ta en del bilder i trädgården, en av dem ser Ni ovan. Visst är det vackert när det har snöat!!

söndag, februari 15, 2009

Januaribild


Tänkte att jag skulle ta minst två bilder varje månad från min trädgård för att jag ska kunna se den förändring som årstiderna för med sig. Bilderna i detta inlägg är tagna i januari. De visar trädgården som man ser den precis när man gått in genom grinden.

Nya saker


Jag har handlat lite nya scrapsaker, det kan man aldrig få för många av!!
På vägen hem från Österlen stannade vi till på Pema, som ligger att par mil utanför Sjöbo. De har jättemycket scrapsaker så där kan man gå en lång stund.....Nu var ju mannen med och han delar inte riktigt min åsikt om detta så jag försökte skynda mig. Det blev en del handlat ändå bl a två punschar, varav en cirkelpunsch (Tack Caroline, för alla de gånger jag lånat Din !), en promarkerpenna och fyra olika sorters band ( I LOVE band...!!).
Efter jobbet idag (det var längesedan man var ledig en hel helg.....bokslutstider.....) körde mannen och jag ut en runda. Vi hamnade bl a på Claes Ohlsson där jag hittade lite tjockare papper. Jag tänkte göra en liten bok, jag har ju inte använt min Bind-it-all ännu....., av bilderna vi tog på Ystad Saltsjöbad i helgen. Kex- och makaron-paket i all ära men ibland bara vill man ha riktigt papper! Det blev två block, där det ena pappret väger 180 g och det andra 300 g. Tillsammans med cardstock hoppas jag det blir bra.

lördag, februari 14, 2009

SPA!

Överraskade mannen igår med en övernattning på http://www.ysb.se/ dvs Ystad Saltsjöbad och Spa. Allt han visste var att han skulle stå vid bilen kl 12.30, klar att överlämna sig i mina händer! Jag hade i smyg bokat ett rum, packat en väska och köpt bubbel, ost och choklad.

Vi började eftermiddagen med att köra till Blentarp där vi åt en god middag på Blentarps Byakrog. Därefter körde vi till Ystad och promenerade i stan i ca 2 timmar. Vi shoppade och njöt av de vackra, små husen som finns i city. Därefter trodde mannen att vi skulle åka hem men jag körde ner till Strandbaden. Där tog jag av ner mot stranden vilket fick mannen att tro att jag hade hittade ett hus jag ville ha! Hela vägen längst stranden ligger nämligen en massa hus, både sommarstugor och vinterbonade hus. Till slut stannade jag vid hotellet och sa att "Nu är vi framme"!. Jag plockade fram väskan (som han inte hade sett) och började gå mot hotellet. Då undrar mannen om vi ska sova över och om jag i så fall glömt att vi har en hund därhemma? ? "Lugn", sa jag - "allt är ordnat"!!

När mannens förvåning släppt fick vi en fin kväll, natt och förmiddag på detta härliga spa! Lugn och ro, god mat och en härlig natur precis utanför knuten - vad mer hade man kunnat begära?!

torsdag, februari 05, 2009

En bild

Jag har blivit utmanad av Ylva som har bloggen http://hjerteting.blogspot.com/! Jag ska här i bloggen visa den sjätte bilden jag har i den sjätte mappen under Mina bilder. Ylva hoppas på att jag hittar en bortglömd trädgårdsbild och det hade ju inte varit helt omöjligt!! Nu låg där istället denna bilden:

Det är sonens fötter på en strand i Tunisien 2007!! Han är glad för att fotografera och det mesta fastnar, som synes!! Jag har scrappat bl a denna bilden och jag är så nöjd och glad för bilderna från den semestern - och alla minnen såklart!!

Nu "känner" jag tyvärr inte så många bloggare att utmana varför det endast blir en som blir utmanad av mig. MEN det är ingen mindre än.............tada!!

http://lambisoft.blogspot.com/ - En produktiv scrappare som förgyller vardagen med sitt glada humör och sin aldrig sinande energi!

söndag, februari 01, 2009

13 år!


Idag fick jag ett fång rosor av min man! Inte för att jag ligger här, eländig och förkyld och skulle behöva lite uppmuntran utan för att idag är det tretton år sedan vi träffades första gången! Bilden blev inget bra, den är lika dimmig som jag känner mig men jag var ju bara tvungen att fota buketten och berätta om vår dag! Med lite tur och mycket kärlek hoppas jag på ytterligare, minst!, tretton år tillsammans!

Usch, vilken helg!


Då har den slagit till även här i Ramlösa, förkylningen alltså. Eller är det kanske influensan? Hur som helst, med ömmande leder, huvudvärk, hosta, feber och en rinnande näsa kan jag ju säga att jag varit med om roligare helger. Symptomen kom smygande i torsdags eftermiddag men som den optimist man är tror man ju att de ska avta innan förkylningen slagit ut. Tji fick jag!

Förutom att förkylningen hindrade mig från att avsluta bokslutsarbetet innan revisorena kommer imorgon (och gjorde så att mina kära kollegor fick arbeta i helgen - jag lovar att gottgöra Er när jag är frisk!!)) missade jag en scrapkväll hos en kompis. Förlåt C! Jag hade som vanligt sett framemot en av dessa kvällar och packat en stor väska (är det någon som klarar av att packa lagom mycket när de ska iväg och scrappa?!) med scrapprojekt. Nu står den där ouppackad i hallen och pockar på min uppmärksamhet. Det enda jag orkat med i helgen har dock varit att ta mig mellan sängen, toaletten och ibland köket. När jag är på benen igen hoppas jag att vi kan ta igen den förlorade scrapkvällen!!