fredag, juli 31, 2009

SEMESTER!

Då har sommarens semester börjat! Tre veckors ledighet - det känns som en evighet men precis som tidigare år kommer de veckorna bara att rusa iväg!

De två första veckorna har vi inget inplanerat - tänk att kunna vara uppe halva natten, att vakna när man är utvilad, att äta precis när man vill och bara kunna göra det man känner för just den dagen................Äntligen!

Den sista veckan ska vi åka med Hurtigrutten - ja, ja, ja.....Det ÄR pensionärsvarning på den typen av semester men vem vet om man lever när man är pensionär?! Jag tror inte man ska spara alla upplevelser tills man blir gammal - livet ska ju levas varje dag!

SEMESTER!!


tisdag, juli 28, 2009

Datorkrasch och lavendel

I början av sommaren drabbades vi av en datorkrasch........Det var strax efter att vi kommmit hem från en veckas semester på Malta så datorn var full med bilder som vi ännu inte hade säkerhetskopierat.......Det var nervigt ett tag men G lyckades så småningom rädda alla bilder och annat som vi inte hunnit ta backup på!

Lavendeln har blommat i trädgården! Jag har tagit in flera buketter för att torka, de hänger så fint i vårt nya kök! Om man tycker om lavendel och andra örter rekommenderar jag starkt ett besök hos "Österlenkryddor" (www.osterlenkryddor.se). Vi besökte dem en dag för ca en månad sedan och gick med på en Kryddfältsvandring med tillhörande fika. Under vandringen började det regna småspik så vi fick hastigt och lustigt lämna kryddfälten. Turen fortsatte sittandes vid fikaborden i deras affär! Förutom mycket information kring de kryddor som odlas av ägarna fikade vi på hemlagat te och hembakade kakor - allt var mycket gott!!