onsdag, juni 09, 2010

Langettvirkning



Häromdagen var jag i en, för mig, ny garnaffär. Jag hittade den på nätet när jag letade efter ett speciellt garn. Affären ligger i Landskrona och heter Nystat.se. Jag hade inga stora förväntningar när jag åkte dit men blev helt betagen i alla garner där fanns! Allt ifrån mjukaste bomull till finaste lin - en riktig guldgruva! När jag lämnade butiken hade det gått nästan en timme och jag var 700 kr fattigare........Men vilka garner jag handlat!!

Ett av garnerna visste jag direkt vad jag skulle använda till (det är ovanligt, ofta handlar jag på ren impuls........), Jag skulle virka en sjal i en för mig helt ny teknik. Tekniken kallas langettvirkning och den har jag precis lärt mig.

Ovan ser Ni resultatet hitintills. Låt Er inte förvillas av stickan, den är där endast som ett hjälpmedel, jag kunde lika gärna använt en linjal. Jag säger bara - I love!; både garnet och det annorlunda mönster som växer fram. Det är nästan så att jag längtar tills det blir lite kallare så att sjalen kan komma till användning! Fast först ska den ju virkas klar.........!!



söndag, juni 06, 2010

Vacker dag med mycket arbete!



Idag har det varit en jättefin dag , soligt och varmt. Inte för att jag suttit ute och njutit av det, nej hela dagen har ägnats åt att färdigställa sjalar, handledsvärmare och en barnkofta. Därefter har de fotograferats. Totalt har jag nu ca 40 olika stickade, virkade och sydda saker som jag hoppas ska ge mig en plats på kommande julmarknad. I veckan ska intresseanmälan skickas in men först i september får man svar på om man fått en plats eller ej. Håll tummarna!!