torsdag, februari 24, 2011

Virkad, romantisk mössa


I vinter har jag virkat ett par mössor efter eget mönster och sålt. En av dem visas på bilden ovan. Nu är jag riktigt sugen på att göra en till mig själv - tror jag ska gå in i mitt pysselrum och leta garn på studs!!

tisdag, februari 22, 2011


I helgen som gick planterade jag om alla våra blommor. Det är ju ett av de "måsten" som följer med februari månad..........Fast jag tycker att det är ett riktigt trevligt måste! Jag älskar att sticka fingrarna i jorden och sila den mellan fingrarna, att lukta på växterna - även de som inte har blommor - ock känna att våren är på väg!!


Idag har det dock snöat och varit riktigt kallt. Våren känns långt borta och kylan får mig att vilja tända några ljus!

söndag, februari 20, 2011

En ny kanin!


De sex grå virkade delarna i ett tidigare inlägg var början på en kanin. Här är det färdiga resultatet! En liten kanin med hatt, klänning och skor. 


Kaninen är till salu för 200 kr. Än Ni intresserade så meddela mig via mail eller genom att göra ett inlägg.

torsdag, februari 17, 2011

Städat och rogivande??


Det är så himla kul att titta på alla dessa bloggar som synes ha fantastiska hem - var sak på sin plats (helst så lite saker som möjligt), gärna vitt och lite avskavt. Jag surfar runt och kommer in på den ena fantastiska bloggen efter den andra och jag blir så inspirerad. Det försvinner lätt en timme vid dessa tillfällen!

Jag tycker också om det vita och lite avskavda, har gått på auktioner och loppisar i många år. Många är de möbler och saker som jag ropat in......med en mycket förvånad man vid min sida! Många gånger har han undrat vad jag ser i dessa gamla saker. Det är inte helt lätt att svara på den frågan.......jag vet inte varför jag dras till det inte helt perfekta, till det som varit med ett tag och som kanske har en spricka eller saknar ett hörn. Jag bara tycker om det och vet att de sakerna kommer att stanna mycket längre i vårt hem än de nya,  moderna sakerna som jag också köper ibland.

Hos oss ligger dock inte var sak på sin plats. Det är ytterst sällsynt att vi har ett sådant hem som jag ser i de bloggar jag tycker om. För det mesta är någon sak på väg; från hallbordet till garderoben, från köksbordet till pärmen, från trappan till övervåningen eller från sovrummet till grovköket. Det får mig att undra hur personerna med de perfekta hemmen gör?? Är de hemma hela dagarna och pysslar och städar? Eller ägnar de all ledig tid till att städa och shoppa heminredningsdetaljer? Eller fotograferar de endast den del av hemmet som just den dagen är i ordning?

Hursomhelst är jag jätteglad över att de visar sina hem för mig och alla andra! För trots att jag vet att vårt hem aldrig kommer att se ut som de är det mycket inspirerande och en ren njutning att få titta in i dessa hem!!

(Bilden ovan är från vårt kök en dag då jag vände upp och ner på det mesta - så rörigt är det inte alltid......!!)

lördag, februari 12, 2011

Pläd



Idag har jag levererat en pläd som jag fick beställning på för ett bra tag sedan. Ägarinnan blev jättenöjd, vilket gläder mig!!

onsdag, februari 09, 2011

Hemma från Kairo



Efter en veckas semester i Kairo är vi hemma igen. Vi hamnade mitt i de första demonstrationerna. Efter en tur med Metron kom vi  upp på Tarir Square (Befrielsetorget), vi hade bestämt oss för att ta en fika på Egyptiska museét. Vi kom dock inte längre än upp i markplan förrän vi mötte alla demonstranterna som marscherade in på torget. Mycket folk samlades för att se vad som stod på, det var inte bara vi som undrade. Poliser i stridsmundering vällde in på torget och snart kom stridsvagnen med vattenkanonen inrullandes. Folk skrek slagord, bl a Allah är stor och de eldade upp varandra. Rätt vad det var sprutade polisen vatten och demonstranterna skingrades för en kort stund.  De laddade dock om vilket ledde till att polisen sköt tårgas. G filmade och jag satt på trottoarkanten och undrade vad som stod på. Det kändes som om vi hamnat i en film.

På fredagen åkte vi hem, strax innan det utfärdades utegångsförbud och demonstrationerna utökades.

Trots allt tumult hann vi se en hel del. Förutom de obligatoriska pyramiderna, museérna, moskeérna och marknaderna promenerade vi mycket i stan. Vi såg egyptiernas vardagsliv och fascinerades. Det var många nyfikna blickar både från oss och från dem!

Jag gillade Kairo och dess folk, det kommer med all säkerhet att bli fler resor dit!!


Mohammed Ali moskeén, fantastiskt vacker och med en enastående utsikt över staden.


En helt vanlig gata i Kairo, gamla, slitna men mycket vackra byggnader sida vid sida med nya, slitna och tråkiga byggnader. I Kairo bar en del kvinnor sjal men en, för mig, oväntat  stor del gjorde det inte.


En tur ute vid pyramiderna på kamel vid solnedgången - gissa om vi var ömma i baken efter tre timmar i sadeln!