onsdag, april 13, 2011

Besök i trädgården


När snön försvann här i Skåne upptäckte jag att vi haft besök i trädgården............En av våra fågelholkar hade fallit någon i smaken - någon funderade på att flytta in!  Tyvärr verkar ingången ha varit för trång! Någon stackare har desperat försökt att hacka ett större håll men utan att lyckas. Jag får nog be G ta fram sågen och hålla tummarna för att gästen kommer tillbaka!


På tomten har vi ett ganska stort hasselnötsträd som varje år producerar mängder med nötter. Det lockar till sig ekorrar, dessa söta men ganska tuffa små djur. Hela året runt hittar jag hasselnötter som ligger gömda överallt i trädgården. En del är urätna medan andra fortfarande väntar på att bli ätas!

tisdag, april 05, 2011

Nytt projekt


Idag påbörjade jag ett projekt som planerades redan förra året. Jag och kompisen A var på Stoff och Stil i Malmö, ett härligt ställe som ger en tusen ideér. Där hittade jag ett mönster som jag gillade. Tyvärr var det lite svårare att hitta ett tyg som jag gillade - jag hade velat ha ett svart eller mörkbrunt men det fanns inte. Det slutade med ett blått.......


Y var såklart med från början, varför ligga direkt på golvet när man kan ligga på ett härlig ull/fleece-tyg?? Platsen han valde var dock inte helt riskfri - när sonen C kom ner och började prata började Y vifta med svansen farligt nära där jag klippte.....!


Efter några timmars klippande var det äntligen dags att börja sy!


Då var dock Y ganska trött och han tog därför ett tupplur.........på de urklippta bitarna såklart!