lördag, juli 30, 2011

Födelsedag!


Idag har sonen födelsedag! Tänk att det är hela 21 år sedan han kom till världen. Det känns ju inte som igår men 21 år.....med lite tur är det 1/4 av ens liv.....

Efter sång (falsksång - jag och G kan inte skyllas för att ha några vackra röster.....) och presenter åkte sonen för en stund sedan iväg för att "ta sig an" en av presenterna - en kurs för att ta grönt kort i golf. Det är härligt väder här idag så jag hoppas han får några fina timmar på banan!

I eftermiddag blir det tårta och ikväll ska vi ut på stan och äta gott!

fredag, juli 22, 2011

British museum


En vecka i London - låter som oceaner av tid men gud vad fort tiden går! Trots att vi varit där flera gånger finns det hur mycket som helst vi vill se och göra när vi är där på nytt. Denna gången hann vi med bl a British museum. En pampig men inte speciellt vacker byggnad som dock innehåller en otrolig mängd spännande föremål. Vi hann/orkade bara med en bråkdel bla en utställning av föremål från Egypten och Syrien. Det är helt fantastiskt att man lyckats bevara alla dessa föremål i tusentals år.

Dagens häftigaste föremål var några figurer från Syrien. Hon i de blå glasögonen (fast det är nog inte glasögon, de uppfanns väl aningen senare....) är min klara favorit!

måndag, juli 11, 2011

Vårt alldeles egna Junibacken

Mer sommar än såhär kan det knappt bli; fuktig värme, sol, störtskurar, semester, picknick, våt tvätt i körsbärsträdet, loppisar och en trädgård i full grönska! Tog mig i kragen och tog en massa kort på vår trädgård häromdagen, resultatet ser ni nedan.

Från att ha varit mest gräsmatta i hela trädgården är den nu full av träd (såklart!), buskar, blommor, ett växthus, zinkbaljor, en damm med nästan! tama guldfiskar, flera terasser och ett litet köksland. Det är resultatet av 15 års arbete som har gett oss denna härliga trädgård...

Jag älskar verkligen min trädgård; allt det gröna kombinerat med mestadels vitt, alla olika platser jag kan sitta och njuta vid, alla djuren som besöker oss - olika fåglar (från sparvar till häckande änder), katter, sniglar med sina vackra hus på ryggen, igelkottar, våra fiskar och ekorrar, mitt växthus där det är ljuvligt att sitta och läsa eller pyssla när det regnar, körsbärsträdet där jag njuter av skuggan tillsammans med doftande tvätt på tork och bänken på baksidan där jag njuter när det är för varmt på de andra ställena.







Ha en riktigt skön sommar!

fredag, juli 08, 2011

Semester!


Nu börjar två veckors semester! Extra behövlig i år.......