tisdag, augusti 23, 2011

Trasdocka


Får jag presentera "Trasdockan" - en härlig, liten tjej som letar nytt hem!

Hon är 22 cm lång och virkad i härliga tjejfärger. Är någon intresserad av att köpa henne,

hör av Er!


söndag, augusti 21, 2011

De senaste dagarna


De senaste dagarna har varit ljuvliga. Loppisbesök, trädgårdsarbete, målande av gammal byrå och en hel del läsande - det kallar jag att njuta av livet! Det är sista dagarna på årets sommarsemester och det kunde faktiskt inte ha blivit mycket bättre.



Växthuset visar sig från sin allra bästa sida, fikonet och vindruvan växer så att det knakar!






När jag inte suttit och läst har jag legat på alla fyra och rensat ogräs mellan plattorna. Det är avkopplande och blir bara så himla fint när det är klart! Att fota plattorna ger dock inte så mycket, istället får Ni njuta av nedanstående bilder tagna tidigare idag.


PS: Sonens dränage är nu borttaget och han mår mycket bättre. Håll tummarna för att lungan inte ska kollapsa på nytt. Risken att det ska hända pånytt har ökat till 50%.......hoppas han tillhör de resterande 50%!!



tisdag, augusti 16, 2011

Sensommarsemester



En veckas semester i augusti innan "höstterminen" tar över! Vädret är som det varit hela sommaren, ostadigt - regn och sol omvartannat. Men vad gör väl det?

Skolstarten har alltid varit som en nystart för mig, det är mitt eget "nyår". Det var ju några år sedan jag gick i skolan men fortfarande är hösten speciell. Dels är det vädret - hög kall luft (årets bästa årstid!) men också känslan av nystart, en ny kalender att fylla!


Höstens första projekt drar snart igång! Denna gången ska dock maken få vila medan hantverkarna jobbar. Hela ovanvåningen, 80 kvm, ska göras om. Rivning av vägg, nytt golv, byte av gavel, målning av tak, nya väggar mm. Dessutom ska mannens dröm gå i uppfyllelse: en balkong! Den ska placeras på husets södervägg som Ni ser ovan. Återkommer med bilder så fort det hela har dragit igång!


Häromkvällen gjorde jag en krans som jag hängde på ytterdörren. Jag tog några av de växter som finns i trädgården; murgröna, syrenhortensia, lagerblad och trädgårdshortensia.Den blev riktigt stor och inte riktigt perfekt, men vad gör väl det? Jag är ju faktiskt inte så mycket för det som är perfekt!


De senaste dagarna har jag dock ägnat åt sonen. I söndags middag kollapsade hans högra lunga. Första gången det hände var för en månad sedan så han visste med en gång vad det var som hände. Ambulans in till MAS (han var hos en kompis i Malmö-trakten när det hände) och därefter en lång väntan på doktorn. Röntgen visade på en stor kollaps varför de valde att sätta in ett drän. Denna apparat, som sitter på hans bröst, ska hjälpa lungan att återhämta sig. Han har ont men får starka tabletter som hjälper bra. Håll tummarna för att han snart är bra igen!


måndag, augusti 08, 2011

Besök i trädgården


En dag, för ca en månad sedan, när körsbärsträdet var fullt med körsbär fick det besök av en ekorre. Vi har ofta ekorrar här, på baksidan av trädgården har vi ett hasselnötsträd där de plockar nötter som de gräver ner i hela trädgården för att klara vintern.

Det som förvånade oss var att han gillade körsbär! Han åt för glatta livet! Han var fullt upptagen med sitt så vi hann få några riktigt fina kort på honom - visst är han söt!