söndag, december 25, 2011

Julklappar


Det finns julklappar och så finns det JULKLAPPAR.............Eller GÅVOR skulle jag vilja kalla dem istället. De där som man känner är lite speciella. De som står sig år efter år och man inte glömmer.


Detta året fick jag ett canvas-foto modell större föreställande vår älskade hund, Yatzy. Han dog i april i år, endast 7 år gammal. Jag älskade honom av hela mitt hjärta och saknaden är obeskrivlig. Han följde mig överallt, vi var lite av ler och långhalm......


När jag öppnade paketet och såg den fina bilden, då kom tårarna..... Inte bara hos mig utan hos hela familjen. Han är så SAKNAD av oss alla!


Även förra julen fick jag en present som betyder mycket för mig. En liten bok som min dotter M skapat. Den står alltid framme och jag tittar i den ofta....


En bok om bara mig, hennes mamma.


"Världens bästa mamma och världens sötaste barn"


Mmmmm, insidan ÄR viktigast.....


Pyssla och shoppa - huvudet på spiken!!


Är det verkligen jag som beskrivs? Så fint sagt!
 

Usch ja, det var en tråkig historia. Men äntligen gjorde det inget att jag var/är en badkruka!!


Tack igen min allra sötaste dotter - för en present som rejält boostade din mammas ego! Och som alltid kommer att finnas med mig!

tisdag, december 20, 2011

Klappinslagning


Det finns några saker jag inte är tycker om; det ena är att laga mat och det andra är att slå in paket. Bägge sakerna är högaktuella såhär i juletid........

Matlagningen kommer jag nästan undan. Herregud, det finns ju de som försörjer sig på att sälja färdigmat - någon ska ju se till att de överlever. Jag säger bara; varmrökt lax från Lasses fiskrökeri - det är lycka i matformat.....! Och nej - det är inte synd om barnen. De har en stor släkt där många älskar att laga mat, så de små liven (19 och 21 år.....) kommer såklart också att få hemlagad mat!!

Paketinslagningen är det värre med. Den kommer jag inte undan. Ikväll gjorde jag en insats och slog in det mesta. Jag satte på en cd, tände en himla massa ljus och plockade fram papper, snören, etiketter, tejp och sax. Jag försökte verkligen skapa lite julstämning, tänkte att det kanske kunde göra jobbet lättare.....

Men icke, jag förstår inte dem som lyckas få fint inslagna paket, hur bär de sig åt?? Bara att vika själva pappret och sätta på en eller två tejpbitar......Det blir aldrig snyggt?! Inte ens inslagningen av det enklaste enkla dvs en bok lyckas jag med.

Som tur är har jag en man och barn som inte är bortskämda med fint inslagna paket, En annan tröst i eländet är att det ju faktiskt är insidan som räknas, eller hur!

fredag, december 16, 2011

Helg igen!


Veckorna bara rusar iväg. Om en dryg vecka är det JULAFTON!



Alldeles för få julklappar är inhandlade, det blir svårar och svårare för varje år att fundera ut något som ska passa just......mannen, sonen och dottern. Får se om jag får några snilleblixtar i helgen!


Imorgon är det dags att köpa gran! I år vill jag ha två stycken, en uppe och en här nere. Jag har köpt en gammal granfot (heter det så?!) i grönt glas. Kände bara att just den måste jag ha där den stod på loppisen!



Funderar på om jag ska plocka upp tomtarna i år eller om jag bara ska julpynta med ljus och en massa växter. Älskar julens dofter från granen, hyacinterna och de tända ljusen!

Den som lever får se!

söndag, december 11, 2011

En söndag i december


Vad gör man en söndag i december? Solen skiner här i Skåne och det är 7 grader varmt. Julen närmar sig med stormsteg men julkänslan är i det närmaste obefintlig.

Jag går en runda i trädgården och konstaterar att det är ganska grått och tomt. Trädgården som brukar vara ombonad och bada i grönt ser så spartansk ut nu i december.


När jag går där ser jag dock två växter jag skulle kunna använda för att göra några kransar. Kransar hör julen till och kan kanske hjälpa mig att hitta lite julstämning denna dag?



Namnet på denna silverfärgade växt försvann precis ur minnet, men visst är den fin? Jag tror att det kommer att bli en skir liten krans av denna växt.


Den andra växten jag valde är buxbom. Det är en fanstastisk växt, alltid lika vacker. Jag hittade några stycken där jag slarvat med beskärningen.....vilket ju passade utmärkt nu när jag vill göra några kransar!!


Så, nu återstår endast att tända några ljus, sätta på lite julmusik och börja binda mig några kransar!

Ha en fin tredje advent!



lördag, december 10, 2011

Virkad mössa


Här är årets vintermössa!

Inte riktigt klar, kan inte bestämma mig för hur många och var de virkade blommorna ska sitta..


Det räcker kanske med två? Fast jag gillar ju dem alla tre?

Vad tycker ni?

lördag, december 03, 2011

Torgvantar


Handledsvärmare, torgvantar, halvvantar - kärt barn har många namn!

Dessa stickade jag i pauserna mellan shoppandet när jag var några dagar i Stockholm för en vecka sedan. Jag hade inget mönster utan bara stickade på. Jag är nöjd med resultatet! Älskar den gröna färgen och de sitter som en smäck på mig!!


Jag gillar modellen så det blir nog några till, i andra färger. Med handledsvärmare måste det vara precis som med skor och väskor - man kan inte få för många!!

Ha en fin helg!