måndag, januari 30, 2012

Cotswold

Jag har alltid älskat att titta på engelska deckare, främst för att de brukar visa fina vyer över landskapet. Tyvärr "flashar" landskapsbilderna förbi alldeles för fort. Till min stora lycka har jag dock hittat några andra program där jag verkligen får mitt lystmäte tillgodosett! TV 8 visar program såsom "Ett hus på landet" och "En plats i solen". Här visas det mycket engelsk landsbygd!!

 Finns det något mysigare än de smala vägarna som är kantade av gamla, sneda och vinga hus som är flera hundra år gamla? Trädgårdar med allt ifrån potatisar till stockrosor, det är en ren njutning att sätta sig framför TV:n och titta på dessa program!


Förra sommaren åkte G och jag på en veckas semester till London. En av dagarna åkte vi till Cotswold - DÄR finns det mysiga byar! Vi gick gata upp och gata ner - till slut tyckte jag nästan att det blev pinsamt, allt stirrande. Jag ville ju insupa hela den mysiga atmosfären och lagra den inuti mig!! 

Halmtak, små sneda fönster, ljuvliga rabatter, härliga terasser och frigående hönor var bara en liten del av vad vi såg.

Långt bort, genom buskagen såg jag något...Jag zoomade med kameran och upptäckte en terass att dö för!!

Det är härligt att titta på semesterbilderna och återuppleva atmosfären!

Snart är det dags att börja planera årets semester. Vi har pratat om att bila genom England, det har vi gjort förr men landet är ju stort och vi har mer kvar att utforska.......trädgårdar, golf, slott, öl, milsvida stränder, whiskey - ja, varför inte!!


torsdag, januari 26, 2012

Nya muddar


Då har ett nytt par muddar sett dagens ljus! Jag älskar verkligen att sticka muddar, det är avkoppling på hög nivå. Stickorna nästan går av sig själva och tankarna kan varandra fritt.

Dessa muddar ska imorgon överlämnas till en kollega, en kollega som ställer upp närhelst jag behöver hjälp. Det är guld värt när man arbetar som konsult!

Tack kära ...!

söndag, januari 22, 2012

Äntligen!


Så fick vi äntligen snö! Som jag har längtat - ingen riktig vinter utan snö!




Bilderna tog jag för en liten stund sedan i trädgården. Visst ger snön liv i en annars ganska mörk och dyster trädgård.

Håll tummarna för att snön forstätter falla ett tag till!

söndag, januari 15, 2012

Before makeover...


Jag har hittat en underbar liten butik i Landskrona, Påulander Design. De har alltifrån smycken till köksartiklar och kläder. Det har blivit långlunch (nej, de har ingen mat där men vem bryr sig om mat - här är det själen som får sitt...) där ett par gånger sedan en arbetskamrat tipsade om denna ljuvliga butik!!

En blus, ett par klänningar, en jacka......det har blivit en del inhandlat bara på två gånger - ni förstår att de har mycket att erbjuda!


Denna fleecekappa kommer från Tina Wodstrup. Har länge funderat på att jag skulle köpa mig en lite varmare tröja men har inte riktigt varit sugen på en "vanlig" fleecetröja. Vi ska ju åka till Marocko om ett tag (Jaaaaaaaaaaaaa, gissa om jag har förväntningar på Marrakech - tusen och en natt, doftande kryddor, härliga färger, folkvimmel mm) och då temperaturen kommer att ligga mellan 15 - 20 grader behöver jag en lite varmare tröja. När jag såg denna kappan visste jag att det var just denna jag gått och väntat på!

Jag tycker dock att den behöver en liten makeover. Nu har den tryckknappar samt en spets som inte syns så mycket. Det måste jag ändra på - återkommer med nya bilder när jag, förhoppningsvis, lyckats piffa till den!

måndag, januari 09, 2012

Var är vintern??


Vi är nu snart i mitten av januari och inte en endaste snöflinga har fallit här i Ramlösa - jag saknar snön! Temperaturen har endast vid några få tillfällen fallit under 0 grader - var är vintern??


De senaste två åren har vi, med skånska mått mätt, haft mycket snö under en ganska lång period. Visst är det ljuvligt med snö! Allt blir så ljust vilket verkligen behövs under den här mörka perioden.


Bilderna här är från åren när vi hade vinter - för mig är det ingen riktig vinter utan snö......


Visst är det fler än jag som längtar efter ett riktigt "disney-snöfall" dvs stora snöflingor som snabbt lägger sig som ett riktigt tjockt täcke på allt som finns utomhus!