måndag, augusti 27, 2012

Äpplen i korg

 
Vi har ett äppleträd på tomten som heter "Kim". Det är ett vinteräpple som är syrligt och jättegott!

 
I våras hängde jag en korg i trädet när jag höll på att städa i växthuset. Korgen blev kvar och för ett tag sedan upptäckte G att en gren sträckt sig in i korgen. På grenen växer ett par äpplen!
 
Visst ser det kul ut!

 
I november är det dags att skörda!

lördag, augusti 25, 2012

Simskola

 

 
Jag har varit på kurs. En kurs där målet är att jag ska lära mig att simma, en vuxensimskola.
 
Om jag inte kan simma?
 
 Nej, det kan jag inte.
 
 Inte om man inte räknar de tio simtag i en bassäng där jag bottnar (med råge) och där ingen annan är i närheten och gör "svallvågor". För i så fall kan jag simma.
 
Men hur ofta är det att förutsättningarna är som ovan? Eller att man bara vill ta tio simtag?


Bild lånad från ludvikasimsallskap.se
 
Jag gick i simskola när jag var liten, precis som många andra barn. Jag tog t o m märket "fisken" (visst hette det så?), ni vet den lilla söta fisk man fick när man klarat att simma 25 m på djupt vatten. Det var dock med nöd och näppe jag klarade det...

Bild lånad från Blixfamily.blogspot.com


Tyvärr kom jag aldrig över min rädsla för djupt vatten och inte heller den, som jag tyckte, obehagliga känslan då man var under vatten. Jag kan ju inte påstå att jag gjorde något för att komma över rädslorna utan istället var jag så vansinningt glad att slippa besöka badhus.....


Bild lånad från simma.nu

Nu har jag dock bestämt mig för att ta tag i dessa "rädslor". För visst hade det varit kul att motionssimma? Att våga sig ut på djupt vatten? Att våga lita på att jag kan simma och flyta utan att drunkna? Att doppa huvudet utan att tro att jag ska svälja allt vattnet i bassängen?


Bild lånad från www.hssim.com

I veckan fick jag besked om att Helsingborgs simsällskap hade fått ett återbud till vuxensimskolan och att jag var välkommen. Jag tackade snabbt Ja så att jag inte skulle hinna ändra mig!

Idag 15,30 var det dags. Jag ville var ute i god tid.....blev dock i mycket god tid....satt och väntade och småfrös i en halvtimme och hann undra alldeles för många gånger vad jag hade gett mig in på...

Halv fyra var vi dock alla samlade, en grupp på ca 15 personer. Jag blev lite förvånad för jag var den ende med ett svenskt namn. Det måste vara ett bra betyg till det svenska samhällets inställning att alla barn ska lära sig simma!

Vi fick promenera, hoppa och doppa hela (HELA!) kroppen. Det var väldigt basic grejor vilket var skönt då vi alla var nybörjare.

I bassängen var vi några som pratade om vår rädsla och respekt för vattnet. Det är så himla skönt med människor som bjuder på sig själva och som vågar berätta hur de känner.

Efter dusch och bastu (ja, nu när jag ändå är inne på att lära mig nya saker måste jag ju för sjutton kunna lära mig att njuta av en stund i bastun!) pratade jag en stund med samma tjejer. En av dem avslutade vårt samtal med följande ord: "Vad kul att prata med er, vi delar ju samma smärta".

Hennes svenska var inte perfekt men jag förstod vad hon menade.

"Vi delar samma smärta" - vilket underbart ordval.
 

fredag, augusti 24, 2012

Shoppingväska i vaxduk

 
Jag har länge haft vaxdukstyg liggandes i mitt "lager". I veckan kände jag att det var dags att ta sig an ett av dessa tyger.

 
Jag valde att sy en shoppingkasse. Jag är trött på alla plastpåsar som går i sönder och papperskassar som bara tar plats härhemma.

 
Visst blev det en färgklick?

 
Ska bli riktigt kul att åka och handla!!
 
Ha en riktigt bra helg!

onsdag, augusti 22, 2012

Tilda häst


I veckan plockade jag fram mina "Tilda"-böcker. Kände att lusten att sy började vakna till liv...!


Fastnade för en dala-häst i all världens färger. G har en liten samling på ca 10 dalahästar av olika storlek och jag tänkte att ännu en kan ju inte skada.

Jag valde dock två enfärgade tyger och dekorerade endast med tre band. Jag tycker verkligen om färger och mönster men när jag själv är i skapartagen slutar det oftast med något enklare.


Så, i all enkelhet - min variant av en dalahäst!

söndag, augusti 19, 2012


Ännu en varm dag här i Skåne!


Hela dagen har jag tillbringat i trädgården......


....tillsammans med fjärilar, humlor och en ekorre! Ekorren har jag visat i ett tidigare inlägg,  den 4 juni. Det är en rolig prick - han kommer in genom grinden, springer uppför gången fram till körsbärsträdet. Det klättrar han upp i och hoppar upp på balkongen. Därifrån springer han upp och över hustaket för att på andra sidan hoppa ner i hasselträdet! Där plockar han nötter som han äter i en rasande fart. Därefter tar han samma väg tillbaka!


Inget trädgårdsarbete för min del idag, istället stickade jag ett fodral till min telefon. Det är samma mönster som till fodralet i mitt förra inlägg men denna gången virkade jag två blommor som dekoration.


Fodralet sitter som en smäck!


Och jag gillar verkligen den gröna färgen!


Är någon intresserad av ett telefon/Iphone/Ipod-fodral så hör av er!

Ha en skön kväll i det härliga vädret!

fredag, augusti 17, 2012

Stickat fodral


Varken orken eller lusten har velat infinna sig hos mig de senaste månaderna och utan dessa blir det inte mycket gjort....

Efter ett mail i förra veckan angående en förfrågan om jag i mina gömmor hade en lämplig doppresent kom dock lusten tillbaka. Inte smygandes, trevandes utan mer som ett bombnedslag!


Jag kom på att min käre bror för läääääääääänge sedan frågat mig om jag inte kunde göra ett fodral till hans Iphone i form av en lovikka-vante.


Bättre sent än aldrig - nu är det klart! Det blev inte i "originalfärgerna" utan ljusgrått och benvitt.


Senast jag stickade med strumpstickor var nog i mellanstadiet så det tog en stund innan jag och stickorna var överens....men nu är jag på G varför fodral nr 2 är under produktion!


Här ser ni slutresultatet, hoppas broren min blir nöjd!


tisdag, augusti 07, 2012

Vit solhatt



En av sensommarens vackraste blommor är solhatten, den vita.

Den börjar som en grön knopp....


.......som öppnar sig så sakta.


Strålbladen "lägger" sig ner...


...och öppnar upp sig.


"Knappen" i mitten ändrar färg...


...till gulbrunt.


Visst är de häftiga?