lördag, februari 23, 2013

Virkad giraff

 
Idag har jag virkat färdigt och sytt samman delarna till en giraff. 

 
När man sitter där med delarna är det inte helt lätt att se hur det färdiga resultatet kommer att bli..................
 
 
........men visst blev det bra, eller vad tycker ni?
 
Giraffen är 50 cm lång och virkad i vitt, beige och aprikos bomullsgarn.
 
 
Hoppas den lilla ägaren kommer att bli glad för sitt nya gosedjur!

torsdag, februari 14, 2013

Alla-hjärtans-dag

 
Hittade ett kul mönster på ett hjärta häromdagen.
 
 
Jag virkade en liten blomma som jag fäste innan jag fyllde och virkade ihop hjärtat.

 
Tada! Klart lagom till alla-hjärtans-dag!

lördag, februari 09, 2013

En vecka i februari

 
I veckan kom det snö igen, härligt!
 
Det är ju faktiskt bara februari och även om man längtar till våren är det synd att inte glädjas över snön som kommer. Det blir så ljust!
 
 
I veckan överraskade mannen mig med blommor. Det visade sig vara 17 år sedan vi träffades..........och jag som bara kom ihåg att jag samma dag (fast för två år sedan) började ett nytt arbete........Förlåt!
 
Hursomhelst, blommorna var magnifika och mannen har ju haft 17 år på sig att vänja sig vid en fru som inte fäster någon särskild vikt vid årsdagar mm......det finns ju en fördel med det också,,,,,,,det blir billigt när han inte behöver köpa dyra diamantringar, hahaha!
 


I torsdags singlade snön ner i stora tussar! Det liknade stora bomullstussar som någon så sakta släppte ner över oss. Det är så himla rofyllt att bara sitta och titta ut och njuta då!
 

Vårt kära koltrastpar besökte oss som vanligt. Jag bjöd dem på äpplen som verkar vara en favorit!
 


 
En kväll i veckan var sonen och jag och simmade. Filbornabadet efter 19.30 kan rekommenderas för de som vill ha lugn och ro när de simmar. Det enda som fattas är att lite lugn musik strömmar ut ur högtalarna. Att simma är nästan som att meditera, mycket rogivande.
 
Under nästan hela veckan gick tvättmaskinen varm. Husets alla sängar från madrasskydd till överkast har tvättats! Känslan av fräschet håller i sig länge!
 

En gång om året går jag igenom våra pärmar. Där sitter alltifrån lönebesked till garantier och kvitton. Detta året blev det en ordentlig rensning! Nu är allt inför årets deklaration klart, några fonder i PPM-sparande bytta och nytt sparande upplagt.
 
Tråkigt jobb kan tyckas men jag älskar det! Någonstans inom mig bor ett kontrollfreak!
 

Lite virkande hann jag såklart också med.
 
Det närmar sig Alla-hjärtans-dag och vad kan väl då vara mer lämpligt att virka än hjärtan.......Lovar att visa det färdiga resultatet i veckan som kommer!
 

Idag är det lördag och det fortsätter att snöa. Inga stora bomullstussar utan små, små flingor. Jag hoppas att snön stannar hela februari ut, sedan får våren gärna komma!
 
 

söndag, februari 03, 2013

Dotterns stora äventyr

 
Förra helgen tillbringade jag och G i Stockholm.
 
Dottern hade veckan innan flyttat upp till sin allra första lägenhet och påbörjat utbildningen på Polishögskolan. Två stora händelser i en 20-årings liv!
 
Vi kom upp med några saker som glömts hemma samt en kaffemaskin. Den senare mottogs med glada tillrop och invigdes med en gång!
 
 
Vi fick en rundtur på området som ligger i Sörentorp, strax norr om Stockholm. Det var 20 minusgrader så det blev en rask promenad på området........
 
Kul att se var dottern ska tillbringa de kommande två åren - man vill ju försäkra sig om att hon har det bra!
 
Därefter åkte vi till lägenheten som ligger i Kista. En fin lägenhet på 25 kvadrat - jättefin! Vi installerade skrivare, spikade upp tavlor, handlade rengöringsmedel, kastade kartonger och handlade blommor - det blev jättebra! Ett riktigt hem i miniformat!
 
Det känns skönt att ha hälsat på och fått se var och hur hon bor - och ännu bättre att veta att hon trivs som fisken i vattnet, min lilla-stora dotter!