onsdag, maj 28, 2014

Vårresor

 
Två gånger under våren har jag rest till Stockholm. Förutom att det är en fantastisk stad pluggar dottern där och henne vill jag ju såklart hälsa på!
 
 
 I mars besökte dottern och jag Ulriksdals slottsträdgård. Via tunnelbana, buss och en härlig promenad, som började vid Confidencen, tog jag mig dit. Dottern promenerade dit efter dagens första och enda lektion på Polishögskolan.
 
Det är ett fantastiskt stycke natur med många vackra byggnader. Så nära Stockholm men ändå så tyst och fridfullt  - härligt!

 
Det är en riktigt fin handelsträdgård som Rappne driver. Endast det bästa i växtväg verkar få komma över trösklarna där. Det blev två växter - kunde helt enkelt inte låta bli.......

 
På eftermiddagen besökte mannen, dottern och jag Historiska museet. Mycket trevligt! Samma dag vi var där var det invigning av en ny utställning - Massakern vid muren, slaget om Gotland 1361. Vi besökte även denna utställning men då det var väldigt mycket folk där såg vi inte så värst mycket. Det får bli ett återbesök!

 
Lite shopping hann vi också med i mars. Mest fönstershoppande tyvärr. Ibland hittar man verkligen inget man vill ha/ man behöver eller som passar.
 
Nu i maj hittade jag desto mer - nu är jag, klädesmässigt, redo för sommaren!

 
Cosmonova på Naturhistoriska Museet brukar vi försöka besöka. Denna gången såg vi en film som heter "En resa bland korallreven". Väldigt effektfullt i den stora salongen.
 
 
Alltid lika många försäljare på Hötorget. Brukar inte handla men tar alltid ett varv och njuter av all blomsterprakt!

 
En dag i maj när både mannen och dottern var upptagna gick jag på en guidad visning i Hallwylska museet. Det ligger på Hamngatan dvs mitt i centrala Stockholm. Det hör man dock inte ett ljud av när man klivit in genom porten - helt fantastiskt!
 
Tack vare en kvinna och hennes samlande får man en inblick i hur ett förmöget hus kunde se ut i början av 1900-talet. Mycket sevärt.
 
 
Höjdpunkten på resan i maj var besöket på Polishögskolan. En dag då de öppnade portarna för allmänheten och visade skolan och dess verksamhet. Vi såg bl a hunduppvisning, ett fejkat rån (se bilder ovan och nedan) och lyssnade på en föreläsning om nationella insatsstyrkan. Mycket intressant!

 
Dottern och en klasskamrat agerade poliser, några andra klasskamrater agerade vakt och bov.
 
Nu i dagarna avslutar dottern termin tre. Till hösten gör hon sista terminen på skolan och till våren påbörjar hon sin aspirant-utbildning. Hon är så nöjd med sitt yrkesval!

 
En kväll gick vi ner till vattnet, nära vårt hotell, på Kungsholmen. Det var en av de där dagarna som man aldrig vill ska ta slut, en riktigt varm och fin dag!
 
I sommar blir det kanske ännu en resa - är sugen på att åka ut i skärgården. Är det någon som har några tips om fina ställen att besöka där får ni gärna höra av er!