söndag, augusti 10, 2014

En varm dag

 
En varm dag för några veckor sedan åkte jag och dottern till Löddeköpinge Plantskola. Vi var där vid öppningsdags, och det var en fantastisk förmiddag.
 
 
Detta är mer än en vanlig plantskola, det är ett ställe för själen. Ett ställe som utstrålar ett sådant lugn. Så förutom att hitta vackra växter får själen sitt också! 

 
Svart och grönt är en oslagbar kombination i trädgården. Förutom en klematis, Summer snow, köpte jag ett stort fågel/växtbad i svart, några krukor och svart färg att måla ytterligare några krukor med.
 
 
Plantskolan har hämtat inspiration från Indonesien, det syns tydligt när man vandrar omkring i såväl trädgård som växthus. Det är kanske en del av förklaringen till varför man känner ett sådant lugn när man vandrar omkring där. 

 
Vatten, mossa, svart och grönt............
 
 
En liten, liten lund har de anlagt. Förutom i svart finns deras keramik att köpa i terrakottafärg. De har även en del saker i material som rostar, också vackert mot det gröna.

 
Det finns mycket inspiration att hämta på denna fantastiska, men mycket enkla, plantskola.

 
Får kanske bli en runda till innan de stänger för vintern?

1 kommentar:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är alltid så roligt och gå runt på såna ställen, alla dofter och den speciella värmen. Ska snart slänga alla mina kruk och ampelblommor ute, dom ser ut som skrutt efter all sol och alla slagregn.
Kramar/AM