lördag, april 07, 2012

En annorlunda påsk


Mannen och jag är nyss hemkomna från en, för oss, annorlunda påsk. Vi brukar alltid fira påsk härhemma men i år tog jag saken i egna händer och överraskade mannen med att ha bokat in oss på Strandflickornas Havshotell i Lysekil. http://www.strandflickorna.se/


Den ljuvliga lilla verandan tar emot gästerna. 


I den lilla men mycket charmiga receptionen möttes vi av trevlig personal som checkade in oss på "Baderskan Hildas rum". Ett gulligt litet rum på första våningen.


På vägen upp till Lysekil började det regna. Det dröjde dock inte länge förrän regnet övergick i snö! Det formligen vräkte ner och sikten var obefintlig....


Väl framme serverades det dock äggtoddy (jammie!) som värmde gott!


Det är ett riktigt gammalt hus där man gjort allt för att återskapa en del av den svunna tiden. Charmen är påtaglig!


På kvällen åkte vi "kommunalt" till den lilla fiskebyn "Fiskebäckskil". Lite annorlunda än stadsbussarna härhemma -charmigt värre, trots det urusla vädret! Det blåste rejält på havet men det kände vi inget av i båten.


Väl över på den andra sidan kom solen fram!

Vi gick igenom den lilla byn för att komma till restaurang "Brygghuset". Det var en lisa för själen, trots att kylan var påtaglig. Så smala gränder med så charmiga hus! Vi fotograferade hejvilt och höll aldrig på att komma fram!

Maten var fantastisk och miljön mysig - väl värt ett besök. Dessutom hade de ett enormt utbud av whiskey vilket gjorde mannens dag! Vi avslutade såklart med varsin som värmde gott innan vi gav oss av mot båten.



Det var fullmåne och riktigt, riktigt kallt. Men vad gjorde väl det, vi var ju på väg hem till en varm och skön säng!



Idag var det strålande sol när vi vaknade! Snön låg kvar på sina ställen men på andra visade sig vårens första blommor. Här sitter jag i ett hav av scillor.


Efter en god frukost tog vi en lång promenad. Kallt men på sina ställen värmde solen gott!


Det är en fantastisk natur, kanske är det för att jag är skåning som jag är så förtjust i berg! Här lyser de ju med sin frånvaro....



Här var det ljuvligt!!


Inte svårt att föreställa sig hur skönt det är här en varm sommardag!



På eftermiddagen var det dags att köra hem. Snön låg kvar men sikten var betydligt bättre denna gången!


Summasummarum har det varit en glad påsk med riktigt aprilväder!!

Inga kommentarer: