onsdag, maj 30, 2012

En vecka i New York




Den sedan länge inplanerade resan till New York har nu avverkats. För två år sedan var vi i denna fantastiska stad tillsammans med barnen, denna gången reste vi på tu man hand. 

Det finns inte så många resmål jag känner att jag har behov av att besöka mer än en gång, New York är ett undantag! Det är en stad med en härlig puls samtidigt som det i vissa kvarter känns lugnt och mysigt. Visst är det konstigt i en stad med 9,5 miljoner invånare........ 


Mycket i staden är så välbekant genom alla de amerikanska filmer man sett genom åren. Vem minns inte dessa stegar i filmen "Pretty woman"!


Det är något speciellt med hangarfartyg - antar att det har med storleken att göra....

Vi besökte Intrepid, som sedan ett antal år ligger längst med Manhattan. Fascinerande att vandra ombord på ett sådant gigantiskt fartyg.


På min födelsedag (jodå, ännu ett år har gått!) besökte vi bl a New York Botanical Garden. Det är ett enormt stort område som ligger i Bronx. Denna sommar har de en utställning med tavlor av Monet och berättelser om hans liv och konstnärsliv i hans trädgård. De har dessutom byggt upp en Monet-inspirerad trädgård i det stora konservatoriet.


Förutom tillfälliga utställningar har de byggt upp olika trädgårdar i trädgården. Här står jag ovanför Peggy Rockfellers Rose Garden. Vi möttes av en fantastisk doft av rosor när vi närmade oss - Lycka!!


Rose Garden var stort och det fanns hundratals olika sorter. 


Vi hade tur med vädret denna dag och kunde verkligen njuta av allt det vackra!


Veckan vi var i New York var det "Fleet week". Den inleddes med att ett stort antal fartyg färdades uppför Hudsonfloden förbi Intrepid.


Visst är de fina?


Denna gången "hittade" vi till en underbar park - Bryant Park. Ett kvarter från Times square, dvs nästan mitt i värsta rushen, har de anlagt denna vackra park. Här spelade folk boule, satt och läste, stickade (jag.....), solade, åt en glass, drack en öl och bara njöt av både skuggan och solen som fanns att tillgå.

För tillfället är detta min favoritplats i New York......ett grönt lugn!!

3 kommentarer:

Carina bb -stickcafe´ sa...

Det ser inbjudande ut. Grattis i efterskott.
Själv blir det Gotland nästa vecka.
Ska besöka geologiska ställen (hela ön är ju en ;) med förening på platsen.
Spännande att leta fossiler.

Carina bb

Ingela sa...

Hej Carina! Gotland är fint, hoppas ni får fint väder. Jaså, ännu ett intresse - fossiler? Låter spännande - är det svårt att hitta fossiler eller det är ngt man snubblar över på Gotland? Ha det bra! // Ingela

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis i efterskott, att fira födelsedag i den stan måste vara häftigt. Vilka bilder, och otroligt att det bor så mycket folk där.
Ha en fin helg
Varm kram
AnnaMaria