söndag, augusti 16, 2009

Recept - Brytbröd med parmesanost

På begäran; här kommer receptet på brödet som min man, G, bakade häromdagen! Receptet kommer ursprungligen från ICA.

25 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk el vatten
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl

Ägg och vallmofrön

Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten, saltet och merparten av mjölet. Arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Täck degen och låt jäsa i ca 1 timme. Arbeta degen på ett lätt mjölat bord. Rulla den till en längd och skär ut 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ( ca 24 cm). Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i nedre delan av ugnen ca 30 min i 200 grader. Låt brödet svalna på galler!

Som vanligt när det är hembakat vitt bröd är brödet godast när det är nybakat!!

1 kommentar:

Karin sa...

Hejsan solstrålen!

Kolla din mobil idag. Behöver en privat e-postadress till dig! Kram K