25 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk el vatten
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl
Ägg och vallmofrön
Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten, saltet och merparten av mjölet. Arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Täck degen och låt jäsa i ca 1 timme. Arbeta degen på ett lätt mjölat bord. Rulla den till en längd och skär ut 15 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ( ca 24 cm). Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i nedre delan av ugnen ca 30 min i 200 grader. Låt brödet svalna på galler!
Som vanligt när det är hembakat vitt bröd är brödet godast när det är nybakat!!
1 kommentar:
Hejsan solstrålen!
Kolla din mobil idag. Behöver en privat e-postadress till dig! Kram K
Skicka en kommentar